SEPP-Subsidie Volvo EX40

De Volvo EX40 is momenteel de nummer 2 EV van Nederland. Door de Subsidieregeling op Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is het nu extra voordelig om te kiezen voor een Volvo EX40.

Volvo EX40

De Volvo EX40 heeft een scherpe prijs van € 45.995,- en komt in aanmerking voor de SEPP-subsidie. De Volvo EX40 heeft een uitgebreide standaarduitrusting. De verbeterde aandrijving maakt de auto niet alleen dynamischer, maar ook zuiniger. Hierdoor heeft de Volvo EX40 een range van 572 km (WLTP), een verbruik van 16,8 kWh per 100 km en kan de auto 135 kW snelladen.

Komt u in aanmerking?

SEPP staat voor een subsidieregeling van de overheid om de aanschaf op elektrische auto’s te stimuleren. Om voor de subsidie in aanmerking te komen is het belangrijk dat het een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto is. De aankoop van de elektrische auto moet in 2023 gedaan zijn. Voor een gebruikte elektrische auto geldt een subsidiebedrag van €2000,- en voor een nieuwe € 2950,-. Bij private lease is dit € 61.45,- per maand over 48 maanden.

Hoe subsidie aanvragen?

De subsidie kunt u zelf online aanvragen. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Het aanvragen van de SEPP-subsidie gaat via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (ROV). Via rvo.nl kunt u meer informatie vinden en kunt u zien of u recht heeft op een subsidie. Wanneer een subsidieaanvraag is goedgekeurd, ontvangt u het bedrag op uw rekening. Bij private lease is dit dus verspreid over 48 maanden.